My Secret Mission - Modell För En Dag

Det här är vad mitt hemliga uppdrag var.
Tog dom bästa jag hittade, men ganska svårt att välja när det finns 683, eller så, bilder att välja mellan.
Enjoy. Kom gärna med kommentarer och säg vad ni tycker. Alltid kul, eller oftast iaf, med kritik.
Risa och rosa!


Fotograf är Fredrik Åström

Secret Mission

Imorgon ska jag iväg på ett secret mission.
Vad får ni veta senare. Mer än så tänker jag inte säga.

Sjukt nervös är jag om inte annat.

Små små listor

Hade alldeles nyss skrivit ett hyffsat långt inlägg om reseten av min helg, men jag läste igenom det och det var så sjukt tråkigt att jag tog bort allt.
Punktar upp lite som jag gjorde istället.
 • Buss-och tågåkande
 • Kräftstjärtsätande för första gången
 • Filmmys med Boondock Saints
 • Twilightbokshopping
 • Bilbingovinst på 700:-
 • Sömn
2 timmars skola idag. Perfekt dag.
Inläsning imorgon, vilket betyder att vi ska plugga hemma. Har fullt upp då.
 • Tvätta 13 - 16
 • Hämta mitt leg på polisstationen
 • Städa
 • Göra seminarieuppgifterna till onsdag pch fredag
 • Helst läsa massa i Chang, då jag ligger en sisådär 8 kapitel och ett kompendium på sammanlagt några hundra sidor efter i läsning, med tillhörande räkneuppgifter. Men det får bli någon annan gång.
 • Men viktigast av allt, jag ska sova tills jag vaknar. Inget alarm.

Torsdag - snabb som blixten

Klockan ringer, jag gör mig i ordning och ger mig av mot polisstationen för att hämta ut mitt leg. Det var då 25 minuter tills tåget skulle gå och jag tänkte att det måste jag hinna.
Får en konstig känsla att jag kollat fel på tågtiden så jag kollar en gång till. Och fel hade jag kollat, på sätt och vis. Tåget går 10.30, men bara på helger och INTE på vardagar. Jag grips av panik och inser att tåget går 10.42 FRÅN SKUTSKÄR. Hur i helvete skulle jag hinna dit på mindre än 40 minuter?
Kollar på klockan, den ör 10.06. Van bussåkare som jag är så vet jag att det brukar gå en buss 10.07 från stan. Men jag var halvvägs påväg till polisstationen, men jag vänder om, springer som en galning med en svintung väska i hopp om att hinna till busshållplatsen innan bussen kommer.
Väl framme vid hållplatsen är jag helt slut och kan knappt andas. Men jag hann precis. Kände mig väldigt stolt över mig själv att jag hann, trots att jag har världens sämsta kondis.

I skolan hade vi seminarium/räknestuga och det gick riktigt bra. Gjorde det jag skulle och vi slutade 15.00.
Men jag kunde inte åka hem, för 17.45 skulle vi få vaccinationsspruta mot Hepatit B. Så jag tog min dator och ringde Johnny som fick ge mig lösenordet så att jag kunde surfa. Hade tänkt att sitta där till 17.00, men då ringer Hanna. Hon frågade om jag ville ta en fika på stan. Och självklart ville jag det. Dels för att fördriva tiden, dels för att få träffa henne. Vi har inte pratat ordentligt sedan vi började skolan, så det var väldigt trevligt. Hon räddade min eftermiddag <3
Runt 17.00 började vi gå mot sjukhuset och vi, eller jag, hade turen att jag fick gå före några sjuksköterskestudenter som också skulle få spruta så att jag skulle hinna med tåget.

Tåget gick bara till Tierp, vilket inte gjorde något eftersom det var där jag skulle av. Skulle möta mamma för vi skulle på bingo. Och som slutet på en rörig dag så vann jag 400 kronor. Alltså gick jag 200 kronor +. Om man inte räknar fikan och subwaymackan som jag köpte på stan när jag var där med Hanna.

Där fick jag min spruta. Gjorde inte speciellt ont, men det kliade. Förmodligen av plåstret.

Trötter

2 dagar, 4 laborationer. Måndag och tisdag klev jag upp 05.30 och jag är sjukt trött. Är inte alls van att kliva upp så tidigt och jag är glad att det inte är så ofta.
Laborationerna var helt okej, jobbit med långa dagar bara. Laborationsrapporterna är även skrivna, har även hunnit med en kompletering. Så förhoppningsvis är det inget mer att göra på dom nu.

Imorgon börjar jag 12.15 och slutar 15.00. Sen måste jag springa runt och fördriva tid i Uppsala till klockan 17.45 då vi ska vaccineras, första av tre sprutor mot Hepatit B.

Nu ska jag iaf lägga mig. Ska upp tidigt för att försöka mig på seminarieuppgifterna som jag inte gjort, tills imorgon. Inte allt för lätt tycker jag.

Titta vad jag hittade..

Idag i skolan gick jag förbi den där toaletten som jag råkade göra stopp i. Och titta vad jag hittade uppklistrad på dörren :D
Till min lycka, och förmodligen någon annans olycka, så satt det en lapp på dörren till toaletten brevid också. Jag blev lite glad när jag insåg att det inte bara var jag som var kass.


Zombie

05.30 började alarmet tjuta. Jag är såå trött. Kommer gå runt som en zombie hela jävla dagen.
Jag har aldrig tidigare i mitt liv, vad jag kommer ihåg, klivit upp 05.30. Jag beundrar människor som gör det varje dag.
Tåget går om 40 minuter, sen är det skola till 17.00. Kommer inte vara hos mamma förens 18.30 ungefär. Det betyder att jag är borta i över 12 timmar. Det är fan inte mänskligt.
Nej fan. Dax att göra lite frukost som jag kan äta på tåget. Måste. Överleva. Dagen.

Ska försöka väcka min hjärna nu.

Hoist the colors

 

Kanske ett av dom bästa intron som jag sett till en film, någonsin <3

 

Yo, ho, haul together,
hoist the colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.

The king and his men
stole the queen from her bed
and bound her in her Bones.
The seas be ours
and by the powers
where we will we'll roam.

Yo, ho, haul together,
hoist the colors high.
Heave ho, thieves and beggars,
never shall we die.

Some men have died
and some are alive
and others sail on the sea
– with the keys to the cage...
and the Devil to pay
we lay to Fiddler's Green!

The bell has been raised
from it's watery grave...
Do you hear it's sepulchral tone?
We are a call to all,
pay head the squall
and turn your sail toward home!

Yo, ho, haul together,
hoist the colors high.
Heave ho, thieves and beggars,
never shall we die.


Please don´t hate me..

.. cus I love beautiful things.

Råkade köpa ett par skor idag, eller stövletter heter det visst. Inte så dyra dock, bara 299:-Nice huh?

Stopp i toan

Var i skolan idag och på en rast var jag på toa, för att kissa. Måste klargöra det så att det inte blir några missförstånd. Anyway, när jag var klar gjorde jag min vanliga rutin. Stängde locket, spolade och tvättade händerna. Som alltid så lyfter jag på locket för att se så att allt var okej.
Men det var det ju inte. Det var stopp i toaletten! Jag försöker fixa lite med borsten, men inget händer. Allt vatten är kvar. Det är då jag får den briljanta idén att spola igen, för då kanske det blir sånt tryck att det försvinner.
Men icke. DET BLIR ÄNNU MER VATTEN! Det svämmade nästan över.
Jag grips av panik. VAFAN SKA JAG GÖRA?! - Ingenting!
Jag öppnar dörren lite försiktigt och tittar mig omkring för att se så att det inte är någon i närheten. När jag konstaterat att jag är själv så släcker jag lyset på toan och springer därifrån i hopp om att ingen såg mig och sedan skulle gå in på toaletten. Det skulle vara lite jobbigt om någon från klassen gått in efter mig  och ser att det är stopp. Det kunde ha blivit en pinsam situation! Den personen skulle garanterat se på mig som "tjejen som gjorde stopp i toaletten" i 3 år fram. Det vill jag ju inte!
För det var faktiskt inte mitt fel.

2400 sidors kurslitteratur

Har precis varit på posten och hämtat ut min kurslitteratur. 3 böcker, cirka 2400 sidor, på ENGELSKA. Dom två översta, alltså Chemistry och  Physical Chemistry ska vi ha tenta på, om 9 veckor! Hur ska jag ens HINNA LÄSA alla dessa sidor på 9 veckor?
Bara för att ni ska få er en fin uppfattning om hur mycket 2400 sidor är så får ni en fin liten bild.


Ni ser lypsylen, alla vet hur stor en lypsyl är. Då kanske ni förstår hur mycket 2400 sidor är?!

Raymond Chang är inte min favorit just nu.

Min första vecka som student

Dagarna i Uppsala har än så länge varit kanon. Jag trivs riktigt bra och har träffat många härliga människor. Har umgåtts med vissa mer än andra, men kommer förhoppningsvis lära känna dom andra med.

Föreläsningarna och seminarierna flyter på bra och har redan lärt mig en del, men ser inte fram emot tentan, men vem gör det? Hade tänkt att våga vågra i 5 år till. Vi får se hur det går med det.

Hade vårat första "prov" idag. En dugga i labsäkerhet. Det var 8 frågor och vi var tvungen att han 100 % rätt för att få göra laborationer. I aced it! Lite jobbigt hade det varit annars, för klarar man inte den här eller omduggan så får man inte göra några laborationer i år och måste då vänta tills nästa år och då är man nog rätt körd redan på första kursen. Men som sagt, inget jag behöver oroa mig för, eftersom jag klarade den =D

Den enda nackdelen är att jag bor så långt bort och måste pendla. Jag gillar verkligen inte att kliva upp på morgonen + att jag inte kan vara med på nollningen. Eller kan, kan jag väl, men då vill jag helst ha någonstans att sova och det är inte det lättaste att hitta. Speciellt  då jag inte känner någon annan än Hanna i klassen och hon bor inneboende och kan inte släpa hem folk bara sådär. Men det löser sig nog.

Jag kommer trivas riktigt bra, det känner jag redan nu. Det här är helt rätt för mig. Får se bara hur länge jag orkar pendla, 5 år kommer absolut bli för lång tid. Men det får jag lösa på något sätt.

RSS 2.0