And now you know..

Helgen har spenderats med David, som dom flesta andra helger. Vi har inte gjort så mycket alls faktiskt. Ätit riktigt god jävla mat, druckit vin och sovit kan väl summera det hela. Men jag gillart.

Imorgon startar två nya kurser jag ska läsa. Ser verkligen fram emot dom, men är samtidigt nervös av någon anledning. Vet inte riktigt varför. Det kanske är för att det är två helt nya grupper jag ska läsa med, alltså inte min klass. Men det ska bli riktigt roligt hoppas jag.

Efter föreläsningarna imorgon är jag ledig i 12 dagar. Vet inte riktigt vad jag ska underhålla mig med dom 12 dagarna, men ag ska nog hitta på något.
Funderar på att åka till Gävla några dagar, men har inte bestämt mig än. Det är så jobbigt att åka tåg fram och tillbaka hela tiden, speciellt när jag packar som att jag skulle vara borta en månad.

Mindfuck..

Jag och min lillebror har samma kusin som vår mamma.
Tänk på den en stund.

Tentaplugg

Har suttit och gjort tentor hela dagen. Det är sjukt mycket man måste lära sig, men det känns ändå rätt okej just nu. Har gjort tentorna två gånger och förbättrat resultatet varje gång. Så jag hoppas att jag ska klara det här imorgon. Det enda som återstår nu är att läsa lite om en specifik cell, men det ska jag göra imorgon. Ska försöka komma upp lite tidigare imorgon än jag gjort dom här senaste dagarna.

Se till att hålla tummarna för mig imorgon runt 14.30, för då kör vi igång. Så länge jag inte får världen hjärnsläpp så kommer det nog gå bra. Det återstår att se.

Sen kan jag bara tillägga att jag har träningsvärk i benen idag och jag är överlycklig. Jag tycker verkligen om träningsvärk. Kanske tar mig ut på en springtur imorgon igen.

Running

Har pluggat en hel del idag. Det är ingen idé att överplugga för då får jag inte in något ändå. Lagom mycket duger bäst. Ska försöka sova nu så jag kommer upp i tid och kan göra lite fler tentor. Det går rätt bra att plugga faktsikt, men det är en hel del att lära sig.

Tidigare ikväll slog det slint i huvudet på mig. Jag fick för mig att jag skulle ut och springa. JAG SPRINGER INTE! Jag cyklar knappt. Jag har världens sämsta kondition. Blir nästan anfådd av att gå tre trappor och då överdriver jag inte.
Men springa skulle jag göra ändå. Jag började gå i rask takt i 10 minuter, sen började jag springa. Eller ja, jag joggade. Efter 200 meter var jag så slut att jag ville ge upp, men jag fortsatte ändå. Jag sprang tills jag inte orkade mer. Det var inte länge, men jag gjorde det. Det är en bra början.

Ska försöka fortsätta med springandet så gott det går. Det kommer inte bli varje dag, men några gånger i veckan och öka med någon minut varje gång. Jag ska göra mitt bästa.
Det var iaf skönt att rensa hjärnan lite. Och jag är stolt över mig själv som gjorde det.

Viral patogenes

Har anmält mig till ytteligare en kurs nu i höst. Även den börjar v44, precis som mikrobiolgin. Men den här kursen, Viral patogenes, är en kvällskurs och går 1-2 gånger i veckan. Det bästa med kursen är att det inte komma vara någon tenta, utan bara några korta inlämningsuppgifter. Det känns som att det kommer vara lättförtjänta 7.5 poäng.

Jag kommer alltså att läsa över 40 hp den här terminen. I vanliga fall läser man bara 30 hp/termin. Men jag behöver alla poäng jag kan få just nu. Och med tanke på att det inte kommer vara någon tenta så behöver jag inte anstränga mig allt för mycket.

Äntligen färdig!

ÄNTLIGEN är jag färdig med renskrivningen av alla föreläsningsanteckningar från cellbiologin.
Det blev 38 sidor och 6077 ord. Det enda som saknas är att jag ska rita lite bilder sen när jag skrivit ut alla papper. Jag är helt slut i huvudet, ryggen, armarna, fingrarna och har vansinnigt ont i röven efter att ha suttit på samma ställe i över 12 timmar. Har inte rest mig ur soffan många gånger idag.

Men nu när jag är färdig kan jag ta en ordentlig sovmorgon imorgon. Det ser jag verkligen fram emot. Nu ska jag äta lite sen kryper jag ner i sängen. Godnatt.

Tillgodoräknande av kurser!

Förra veckan var jag och träffade stuievägledaren för att prata om tillgodoräknande av kurser. Nästa kurs jag ska läsa, Allmän kemi, läste jag när jag pluggade i Uppsala och får därför tillgodoräkna den fick jag reda på idag. Istället ska jag läsa en kurs som heter Mikrobiologi. Den kursen ska vi egentligen läsa i vår, så det är skönt att ligga steget före. Även om det skulle vara så att jag inte klarar kursen nu så kan jag även läsa den i vår och det känns ännu bättre. Speciellt eftersom tentan för mikrobiologi är bara två dagar efter en annan tenta som jag har.

Jag ska eventuellt få tillgodoräkna två andra kurser i vår, Anatomi och fysiologi I och II, då jag läst det i Gävle för några år sedan. Skulle det vara så att jag får tillgodoräkna dessa kurser så har jag, för tillfället, bara en kurs i vår och det är den första kursen för den terminen, alltså direkt efter jul om jag minns rätt.

Förhoppningsvis får jag läsa andra kurser under tiden. Studievägledaren skulle prata med vår progamansvarig om detta då det var han som skulle hjälpa mig att anpassa min utbildning efter det jag vill göra sen, jobba på SKL. Finns det inga kurser som passar så får jag nog jobba lite, men det visar sig.

I-landsproblem?

Det är många som klagar på att deras jobb är tråkigt, att de får dåligt betalt och massa annat. Jag är själv en. När jag jobbade klagade jag alltid på hur jobbigt det var att kliva upp på morgonen, hur lång dagen skulle vara och massa sånt. Och visst, att jobba kanske inte är det bästa i livet, men man har iallafall ett jobb och man får lön varje månad, även om man förmodligen inte är nöjd med sin lön.

Som ni vet så är jag tjänstledig från mitt jobb för att studera. Av en massa anledningar som jag inte orkar dra upp så får jag inget studiemedel från CSN. Och eftersom jag inte jobbar får jag ingen lön. Jag har alltså inte fått en krona sedan i slutet av juni när jag fick lite tillbaka på skatten. Visst, jag har fått pengar av mamma och pappa och det kommer jag vara evigt tacksam för, men det är absolut inte lika mycket som om jag skulle få lön eller studiemedel varje månad.
Det har snart gått 4 månader sedan jag fick pengar och då har jag betalat hyra, el, internet, mobilräkning, mat och annat nödvändigt. Jag måste verkligen spara varenda krona. Jag har inte ens köpt någon kurslitteratur till mina kurser då dessa böcker alltid kostar minst 500 :- och det tycker inte jag att det är värt att kasta ut på en bok som jag förmodligen aldrig ens kommer ägna en timme åt i hela mitt liv.

Jag saknar att shoppa. Bara kunna köpa något och unna mig själv, för att jag vill. Jag har nog inte shoppat något sedan jag flyttat ner till Skövde, om man inte räknar hårfärg vill säga. Det enda jag unnar mig är en bussresa till och från Karlsborg lite då och då, kanske lite mat när jag är ute och äter med David (om inte han bjuder vill säga) eller en tågresa så att jag kan hälsa på alla i Skutskär.

Vad vill jag nu med det här?
Jo. Jag saknar inte att jobba, det gör jag inte. Eller på sätt och vis saknar jag att jobba, för jag gillar mitt jobb. Men inte själva arbetssituationen som var på min arbetsplast när jag gick på semester. Men jag tycker verkligen om att studera och det här är verkligen vad jag vill. Jag vill inte vara kvar inom hemtjänsten hela mitt liv. Jag vill något mer för mig själv. Något bättre. Nu påstår jag inte att det är dåligt att jobba inom hemtjänsten, absolut inte. Det är verkligen ett av de mest givande jobben man kan ha enligt mig, om man nu gillar att jobba med gamla människor som jag gör. Man träffar på så många olika människor som alla har sin historia att berätta. Alla är på sitt eget sätt och för att jobba inom hemtjänsten måste man verkligen kunna anpassa sig efter kundernas behov och önskningar. Vi är där för att underlätta deras vardag och deras liv. Vi är inte där för att jobba våra 8 timmar om dagen för att få lön i slutet av månaden. Vi är där för deras skull eftersom de inte klarar av allt de vill själv.

Men åter till saken. Nu, när jag inte fått pengar på snart 4 månader, så uppskattar jag jobbet mer än vad jag gjorde när jag jobbade. Då visste jag att jag fick min lön varje månad, jag visste ungefär hur mycket som gick åt till räkningar, jag visste ungefär hur mycket jag fick över så att jag kunde föra över lite pengar till sparkontot och sedan "leva loppan" med resten av pengarna. Jag kunde köpa vad jag ville, när jag ville. Jag kunde äta ute flera gånger i veckan om jag kände för det. Det kan jag inte göra nu. Nu måste jag tänka på varje krona jag gör av med och verkligen vara stenhård mot mig själv. Och det ska ni veta, det är inte roligt.

Jag vet inte när eller ens OM jag kommer få något studiemedel från CSN när jag väl har fått ihop mina poäng som saknas. Får jag inget studiemedel kommer jag inte klara mig länge till på mina sparpengar och det suger. För då vet jag inte alls vad jag ska göra. För en sak är säker och det är att jag INTE vill flytta tillbaka till Gävle igen för att jobba. Jag vill verkligen plugga och jag vill göra det nu! Inte om några år, för jag har redan väntat alldeles för länge för att ta mig i kragen och verkligen göra något med mitt liv. Jag vill det här nu!

Men som jag har nämnt tidigare så har jag tenta på tisdag och om jag klarar den så har jag fått ihop mina poäng och förhoppningsvis får jag studiemedel från CSN då, men det får jag inte veta förns till jul. Men bättre sent än aldrig.
får jag inte mitt studiemedel får jag ta tag i saken då. Det är bara dumt att springa omkring och oroa mig för det nu, för jag kan ändå inte göra något åt saken i nuläget.

I'm wondering

Är det normalt att sakna någon man precis har träffat?

Redovisning

Hade muntlig redovisning idag, på laborationen vi gjorde förra veckan. Vi fick redovisa om osmos hos rödlök. Det låter inte så svårt, och det var det egentligen inte heller. Men vi var tvungen att hålla på 13 - 17 minuter, annars skulle vi bli underkända, hur bra redovisningen än varit.

Igår efter skolan satt jag och Izabella, alltså hon jag skulle redovisa med, och försökte få ihop något vettigt. Vi skrev massor och tog sedan tid på hur långt det var. Tillsammans fick vi ihop 7 minuter. Vi behövde alltså göra den dubbelt så lång. Vi fortsatte skriva hemma och träffades lite tidigare imorse för att ta tid igen och vi fick ihop ungefär 12 minuter. Därför bestämde vi oss för att försöka dra ut lite på det när vi väl skulle redovisa. Och det gick faktiskt bra. Det blev nästan exakt 15 minuter och självklart blev vi godkända. Riktigt skönt!

Nu är det bara tentapluggandet kvar. För på tisdag har vi tenta. Men innan fredag måste jag hinna renskriva färdigt mina föreläsningsanteckningar för att hinna skriva ut dom innan helgen, men det ska jag nog hinna. Är ledig imorgon och börjar efter lunch på fredag.

Ont, det gör ont..

Det gör vansinnigt ont i händerna idag. Dom där jävla lederna bråkar med mig. Ändå har jag suttit och renskrivit föreläsningsanteckningar hela dagen. Eller inte hela dagen, men till och från sedan klockan 1500. Har lyckats knåpa ihop närmare 1800 ord och några bilder.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Ska träffa studievägledaren imorgon 0900, sen blir det dubbla föreläsningar och efter det ska vi förbereda redovisningen som vi har på onsdag.

Måste handla imorgon också. Har nästan ingenting hemma. Och det jag har, eller rättare sagt hade, hemma är gammalt då jag inte varit hemma på en vecka.

Men som sagt. Nu blir det sängen.

I promised myself..

Jag skulle ju.. Men det kändes inte som att det var rätt tillfälle. Eller så vågade jag inte. Jag blir så arg på mig själv ibland. Förmodligen kommer jag låta det vara precis som det är. För att inte riskera något. Det känns som att det är lika bra. Skulle det inte gå som jag vill så skulle jag fan bli helt jävla förstörd och det är det inte värt.
Jag är rätt nöjd som det är nu ändå, så varför ta risken?

Senaste veckan..

För en vecka sen åkte jag hem till mamma, som ni vet. Förökte hinna med så mycket som möjligt när jag var där eftersom jag förmodligen inte kommer åka tillbaka innan jul.
Träffade Owe, lillebror, Emilia och Johanna. Umgicks massor med mamma och vovvarna gjorde jag också såklart.
En självklarthet när jag är där är att äta mina älskade subway-mackor. Saknar verkligen det här nere.

"Fick" även en dator av mina kära föräldrar. Var verkligen i behov av en ny, då min gamla fungerade riktigt jävla dåligt. Försökte komma på en bra jämförelsen, men kom inte på någon. SÅ dåligt fungerade den. Så fort jag får pengar från CSN ska jag betala tillbaka till mamma och pappa, men än så länge ligger dom ute med pengarna <3

Färgade håret gjorde jag. Eller mamma färgade håret på mig. Det behövdes verkligen. Såg fan förjävligt ut.

Åkte hem i torsdags igen, för jag gick i skolan i fredags. Bara några timmar iofs, men det var obligatoriskt så.
Efter skolan åkte jag hem till David. Vi gjorde inte mycket. Mindre än vi brukar göra, men det gör mig ingenting för jag tycker om att bara umgås med honom.

Nu sitter jag ock försöker plugga lite. Har tenta nästa tisdag, så det är på tiden att börja plugga på allvar. Renskriver anteckningar nu. Det är lättare att förstå då tycker jag. Ska bara hitta något program på den här datorn som motsvarar paint så att jag kan rita lite molekyler.

Fisken är borta!


Minminmin<3

Mina föräldrar är bäst i världen. TACK! <3<3


Tidsfördriv

Kollade precis på klockan och insåg att jag har legat och raderat massa gamla blogginlägg i ungefär 2 timmar. Jag hade tänkt gå och lägga mig i hyffsad tid så att jag skulle orka med tågresan imorgon. Men tiden bara flög iväg. Kände inte hur trött jag var förns jag såg hur mycket klockan var. Hoppas bara att jag somnar så fort jag lägger mig.

Nu ska jag iallafall lägga mig. Upp runt 0900 imorgon för att packa det sista och fixa lite här hemma.

Anländer i Gävle 1443 imorgon. Ser verkligen fram emot att komma hem en sväng. Har inte varit där sen skolan började, vilket var 6 veckor sen. Förhoppningsvis har jag med mig en fin liten MacBook hem också!

Det har ju varit helg nu också.
Och som jag oftast gör på helgerna så har jag umgåtts med David.
Vi har ätit massor av mat, varit på bio och bara umgåtts. Så återigen har det varit en riktigt bra helg.
Han är helt enkelt bäst!

Nya vänner?

Sedan jag flyttade till Skövde har jag fått en del nya vänner. Fast inte riktigt vänner än, men det kan bli. Då syftar jag på de som går i klassen. Dom är jag ju "tvungen" att umgås med. Jag har absolut inget emot min klass, det är inte det jag säger. Men det är lättare att bli vän med människor som man träffar nästan varje dag, av just den anledningen att man går i samma klass.

Men annars då?
Jag går bäst ihop med killar, det har jag alltid gjort. Eller bäst vet jag inte, men det är lättare att vara vän med killar än med tjejer. Majoriteten av mina vänner har alltid varit killar.
Jag har träffat några killar här nere som jag trodde skulle kunna bli mina vänner, men så fort Davids namn dyker upp så försvinner dom lika fort.

Nu är det inte så att jag sitter och pratar om David hela tiden, men om dom skriver och frågar vad jag gör och jag är med David så skriver jag det. Eller om dom frågar vad jag gör på helgerna så säger jag att jag umgås med David, eftersom det är just det jag gör. Då dyker alltid samma fråga upp "Vem är David?". "Vi var tillsammans förut, men vi umgås fortfarande" får dom till svar då. Och det tycker dom är lite konstigt tydligen. Iallafall några.

En av dessa som jag trodde skulle kunna bli en vän slutade prata med mig och tog bort mig som vän på Facebook. Det känns ju lite sådär.. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det. För från början var han jättetrevlig, skrev varje dag, ville ta en fika på stan och sånt. Men så fort jag nämnde David så ändrades det. Det kan ju inte vara det att han inte ville vara vän med mig för att jag umgås med David. Eller? Jag vet inte alls.

Vilket som. Det är deras förlust, inte min. För jag klarar mig bra med de vänner jag har, de i klassen och David. Men det är ändå lite konstigt kan jag tycka.

Bra dag!

Riktigt bra dag idag.

Den började tillochmed bra. Även fast jag vaknade 0400 och har varit vaken sen dess så började den bra. Fick mysa brevid David en timme innan han klev upp. Låg kvar i sängen till 0600 sen klev jag upp och käkade frukost, kollade serie och pluggade lite inför duggan.

Traskade iväg till skolan och hade labbdugga och man var tvungen att ha 80% rätt för att klara den. Och vi var tvungen att klara den för att få läbba nästa vecka. Och vet ni?! Jag klarade den! Chansade på en del av frågorna, men jag lyckades rätt bra alltså!

Fick även reda på tentaresultatet på tentan vi hade för några veckor sen. Och den klarade jag också. Fick ALLA RÄTT!!! Helt galet. Iofs var den inte så jättesvår, men hade inte förväntat mig alla rätt.

Rätt bra dag idag alltså!

Snart har jag fått ihop mina 15 poäng och då kan jag äntligen söka studiemedel från CSN igen. Får jag inget då, då jävlar skjuter jag dom!

Åker hem till mamma nästa vecka också. Förmodligen på måndag. Så Skutskär, vi ses om en vecka!

Toast Skagen

Jag är rätt säker på att David gillade min Toast Skagen. Han åt tillochmed sju bitar. SJU! Det var inget jag hade förväntat mig, men det känns ganska bra att lyckas.

Här om dagen när vi pratade om vad han ville ha för något, så frågade jag om jag var tvungen att göra allt själv, helt utan fusk. Och det var jag. Men vi uppfattade fusk på olika sätt, för han blev förvånad när jag gjort skagenröran själv.
När jag sa att jag ville fuska så tänkte jag på att köpa en färdig röra, men det hade inte han tagit som fusk sa han efteråt. Men vafan, nu vet jag att jag kan göra skagenröra iaf..!

Det var en riktigt bra kväll igår. Även fast vi inte gjorde något speciellt. Jag tycker om att umgås med honom bara. Han sov här också. Ingen är gladare än jag, men det är fan inte roligt (för honom, jag kan fortsätta sova om jag vill) att kliva upp klockan 0500. Men det var helt frivilligt, för han kunde ha åkt hem igår om han ville. Jag klagar absolut inte över valet han gjorde!


Matlagning?!

Har pluggat en hel del i helgen. Har en dugga imorgon som man måste få alla rätt på! Får se hur det går, men förhoppningsvis så ska det inte vara allt för svårt.

Har även städat lägenheten. Det kändes som att det verkligen behövdes.

Nu sitter jag och väntar på att David ska höra av sig så att jag kan gå och handla. Har nämligen lovar att göra Toast Skagen och Marängsviss åt honom. Jag är egentligen skyldig honom en trerätters sedan nästan ett år tillbaka, men som dom flesta vet så lagar jag knappt mat åt mig själv!
Han ville även ha oxrullader, men jag vägrar stå och laga mat en hel dag, speciellt när det är något som jag inte ens vet vad det är! Så får väl bjuda honom på något annat någon annan gång.
Fast jag hoppas ju lite på att han aldrig kommer att be mig laga något åt honom efter det här. Kanske ska misslyckas med min Toast Skagen med flit? Får man göra så?

Jag är verkligen kass på att laga mat. Eller kass vet jag inte eftersom jag aldrig lagar något. Men det är så fruktansvärt jävla tråkigt så jag anstränger mig inte ens. Vem vet, jag kanske är rätt bra bara jag försöker?

RSS 2.0