The past few days..

Det var några dagar sen jag skrev nu. Har väl hänt en del sen dess.

I måndags var det upprop i skolan. Vi är en väldigt liten klass. 10-15 stycken typ. Så det är rätt skönt. Man får större sammanhållning då. Kan jag tänka mig iallafall.
Hade en liten introduktion och sen en rundvandring på campus med vår fadder Lina. Vi körde även lite namnlekar o så. Helt okej dag.

Igår hade vi vår första föreläsning. Biovetenskapliga fallstudier. Vi delas in i 6 grupper och ska redovisa och opponera på två fall i veckan ungefär. Det kommer nog bli rätt kul, fast lite snålt om tid.
Vet inte riktigt hur man ska hinna fixa en redovisning med powerpoint och allt som ska vara i 30-45 minuter, på 1½ dag. Det känns sådär. Men det är väl bara att göra det bästa av situationen.

På eftermiddagen igår var det skattjakt. Vi fick en lista på massa saker vi skulle hitta och samla så mycket poäng som möjligt. Det hjälpte inte att bara ta en bild på sakerna, man var tvungen att ta med dom tillbaka till skolan. En tant med rullator kändes som ett hopplöst fall, så vi skippade det, men en militär lyckades jag haffa och ta med mig.

Man skulle även hitta massa faddrar med olika färger på sina overaller. Jag såg ett gäng stå typ mitt på campus, så jag gick fram och frågade om dom hade lust att följa med så att vi skulle få poäng. För att dom skulle följa med var någon eller några av oss köra pooltwister. Alltså twister i en liten barnpool med vatten i.
Jag är inte den som är den, så jag anmälde mig frivilligt. "Det är bara att ta ev er skorna och strumporna så är ni redo". Jag verkligen HATAR fötter, som en del av er vet, så jag frågade om jag fick köra med skorna på mig. Och visst fick jag det. Så där stod jag(med skorna på) och två faddrar i en barnpool och körde pooltwister. Det är ett under att jag inte blev mer blöt än vad jag blev.
Men jag vann iallafall. Och som pris fick jag ett gratis inträde på kåren, så det är inte helt fel.

Vi vann inte skattjakten, men tror inte vi låg så långt efter. Det var iallafall en kul grej.

Sjuk har jag blivit också. Det är inte på grund av pooltwistern, för jag var sjuk innan. Jag har så sjukt jävla ont i gommen att jag knappt kan äta eller dricka och är dunderförkyld. Men det är skit samma.

Imorgon ska vi köra igång med vårt arbete inför redovisningen på tisdag. Jag vill verkligen inte redovisa! Men i värsta fall kommer jag att få göra det 8 gånger dom närmsta veckorna. Inte såå sugen. Men så länge jag inte börjar gråta så är det lyckat.

Utekväll i Skövde

Igår blev det en utekväll i Skövde.
Runt 2000 gick jag hem till Seb och Petra. Riktigt schysst lägenhet har dom. Satt där en timme ungefär, sen drog vi till O'learys. Det var jag och 5 militärer, så det blev en hel del militärsnack kan ni tro. Tur att jag iallafall förstår vad dom pratar om. Lite senare kom det dit två till. Så jävla roliga människor.
Vi käkade nachotallrik, drack alkohol och hade allmänt trevligt.

Efter att vi suttit där någon timme drog vi till Bogrens. Dansade och hade hur kul som helst. Tråkigt bara att Seb och Petra drar iväg till Afghanistan i November, men jag hoppas det blir en till kväll innan dom åker.
Iallafall. Kom hem strax efter 0300 i natt. Slocknade så fort jag la huvudet på kudden.

Har precis kommit hem efter att ha varit på Ica Maxi och handlat. Lite senare ska jag tvätta och städa. Men ikväll ska jag ligga på soffan och göra ingenting. Måste försöka sova tidigt ikväll eftersom skolan börjar imorgon.
Konstigt nog är jag inte ett dugg nervös, men det kommer väl det med.

Jag gillar Skövde.

In my face..

Jag har alltid varit en människa som sätter alla andra före mig själv. Jag har gjort allt för mina vänner. Eller för människor jag trott varit mina vänner. Jag har alltid ställt upp, vad det än varit, när det än varit.

Men de senaste månaderna har jag flera gånger fått bevisat att det tjänar ingenting till. Speciellt när det gäller "vänner".. Man ställer upp gång på gång, men får inte ett skit tillbaka. Förutom just skit.
Man blir anklagad för det ena och det andra. Dom håller inte vad dom lovar. Dom snackar skit om en och man får höra de finaste orden i klass med "jävla fitta" och "vidriga hora", vilket är några av de snällare sakerna. Och det är mina så kallade vänner som sagt så. Eller ja, skrivit så till mig eller om mig.
Det är folk som er som får mig att må illa och tappa hoppet om mänskligheten. Att man behandlar sina vänner så det går över mitt förstånd.

Jag har inget mer att säga er. Ni förtjänar inte att ha mig i era liv. Så håll er borta för i helvete.
Aldrig mer!

Tacka vettja riktiga vänner.

And the winner is...

Vissa saker gör mig bara så vansinnigt förbannad.

Att folk inte håller vad dom lovar är ett riktigt jävla bra exempel på det.

Jag nämner inga namn och inga händelser, för jag är en bättre människa än så. Men ibland blir jag bara så fruktansvärt besviken på mina så kallade vänner. Det är inte första gången det händer heller.

.

"You're not even mine and I'm scared to lose you."

Hört på polisradion..

Man 1: Åker du till stationen eller?
Man 2: Ja, jag tänkte det. Vadå då?
Man 1: Njae, det var en av pojkarna här som var lite sugen tror jag.
Man 2: Det är lugnt det.

Det är förhoppningsvis INTE som det låter..

Just ja..

Kommer ni ihåg när jag cyklade från Gävle till Skutskär och efter det sa att jag aldrig mer skulle cykla..?

I lördags skulle David ut och åka rullskidor, så han frågade om jag ville följa med. Alltså cykla samtidigt som han stakade sig fram.
Jag frågade hur länge och fick 40 minuter till svar. Men han skulle hålla lågt tempo eftersom han var rätt slut i benen. Ja visst tänkte jag och böt om till lite mer cykelvänliga kläder.

Hans sadel är alldeles för hög för mig, så jag stod upp och trampade hela tiden. När vi väl var tillbaka hos honom kändes det knappt som att jag rört mig. Det var alltså inte ens lite jobbigt. Och vet ni vad?! 1.2 mil cyklade jag, på 40 minuter och 48 sekunder tror jag han sa.

Jag som aldeig mer skulle cykla.. Det gick ju jävligt bra.

På tåget

Är på väg hem till Gävle. Eller ja, Skutskär. Ska hälsa på mamma några dagar.
Tycker det är ett perfekt tillfälle, då både hon och Tommy fyller år den här veckan. Och Brorsan nästa vecka. Så jag ska umgås massa med dom och med mina vänner, om dom har tid.

Just nu är jag i Uppsala. Åker härifrån vilken sekund som helst. Anländer i Gävle om ungefär 50 minuter. Där kommer mamma och hämtar mig :D
Får se hur länge jag stannar, men förmodligen till fredag eller lördag. Det ska bli skönt att komma hem en sväng innan skolan börjar. En vecka kvar nu.

If only..

Moments like this

Det har varit en bra jävla helg, trots att den började med en 45 minuters promenad i ösregn.

Mår alltid bra när jag är i närheten av dig. Tack för det!

Bjuder på två bilder också. Från i fredags.
Sådär såg jag inte ut efter regnpromenaden från bussen hem till David. Då var det mer som en dränkt katt, som han kallade det.


...

Har fått liite mer uträttat idag än vad jag fick igår.

Har tvättat, även fast jag inte hade nästan någon tvätt. Städat lite. Lagat mig lite mat (INTE värmt en matlåda från mamma!). Packat lite eftersom jag ska till David imorgon och kollat alldeles för mycket serier.

I brist på annat tänker jag gå och lägga mig nu och hoppas att jag somnar tidigt. Inte somnat tidigare än 2 på flera dagar. Det känns lite dumt att vända på dygnet såhär 1½ vecka innan skolan börjar..

Time to kill..

Ännu en tråkig dag.
Tänker inte ens klä på mig idag! Tänker sitta nerbäddad i soffan, med en alldeles för stor t-shirt på mig och inte göra ett jävla dugg. Förutom att kolla på serier och äta godis såklart. På sin höjd ska jag laga mig lite mat. Eller ja, laga och laga. Jag ska koka makaroner och värma på en matlåda med mammas underbara köttfärssås. Det kommer bli den största kraftansträngningen jag ska göra idag..

Hade det varit sol hade jag iallafall kunnat förflyttat mig ut på balkongen, men nu är det grått och trist väder ute så inte ens det kan jag göra.

Soffläge it is!

Just nothing!

Det händer inte mycket här i Skövde, så jag får inte ens lite inspiration till något att blogga om.

Det enda jag kan komma på är att jag har fått svar från CSN. Fick avslag IGEN! Så det blir inga pengar därifrån. Måste få ihop 15.3 poäng först och första terminen ska jag läsa kurser på sammanlagt 33 poäng, så jag ska nog kunna få mina poäng innan jul.
Det är jävligt bra motivation till att verkligen göra allt för att klara mina kurser.

Har kollat lite på kursplanerna för höstens kurser och det är samma bok vi ska ha hela terminen. Riktigt jävla bra. Synd bara att det inte är någon av böckerna som jag redan har. FAST, jag ska eventuellt byta ut en av mina kurser i höst, så då blir det en extra bok iallafall. Men det gör absolut ingenting.

Det var nog allt.

Ska försöka sova lite tidigare ikväll. Sista gången jag kollade på klockan i natt var den 03.15 och jag var inte ens lite trött. Men då släckte jag lampan och försökte..

Just a feeling..

I miss having you beside me..

Bad day!

Det har varit en bra helg. Bio, massa mat, hårfärgning, vin i solen på balkongen och riktigt bra sällskap.

Men idag.. Idag är ingen bra dag känner jag.
Jag har varit deppig hela dagen tror jag. Vissa stunder mer, andra mindre.
Jag vet inte riktigt vad jag känner och tycker just nu. Men hemlängtan har jag nog lite.

Skulle vilja ligga på golvet hemma hos mamma och bli påhoppad av mina vovvar. Det är vad jag skulle vilja göra just nu. Det är det enda jag vill göra just nu.

In a heartbeat..

Vissa stunder, vilket är oftast, känns allt så jävla bra och jag vet att det är rätt. Men ibland känner jag att det är något som inte stämmer. Som att du döljer något från mig. Jag vet inte alls vad det är, men det känns inte bra.

När allt känns rätt, så kan jag inte göra annat än att le och bara må så jävla bra, men när dom där små ögonblicken av osäkerhet kommer så mår jag fruktansvärt dåligt!

Vad vill du med det här egentligen?

Kind of OK.

Hade tänkt måla idag, men det gick inte. Var tvungen att spackla en gång till då det sjunkit in i hålen så att det är gropar istället för jämt med väggen. Så jag slipade lite och spacklade igen. Och medans jag väntar på att spacklet ska torka, vilket tar ett dygn ungefär, så åker jag till Karlsborg och umgås lite med David.

Jag trivs nog rätt bra i min lägenhet känns det som. Skulle faktiskt kunna tillbringa tre år här utan problem, tror jag. Den enda nackdelen är tågen. Inte alla tåg, utan bara dom där jävla godstågen. Om jag har balkongdörren öppen och det åker förbi ett godståg så hör jag inte vad dom säger på tvn! Men jag kan nog leva med det, tror jag. Annars är allt super.

Väntar fortfarande på svar från CSN. Det kunde ta några veckor till. Jag har fortfarande ingen lösning på hur jag ska överleva om jag inte får några pengar, så jag hoppas verkligen att dom godkänner min ansökan den här gången. Kommer gråta sönder annars känns det som.

Men nog om det. Dags att packa "övernattningsväskan" och dra iväg till bussen om ett tag.

Så jävla händig!

Igår var jag ner till Skövdebostäder. Dom håller till i huset här brevid, så det var inte alls så långt att gå. Jag frågade om jag fick måla min lägenhet eftersom det var över 50 jävla plugg-hål. Den ena snubben kom upp för att kolla om det var så mycket att de skulle skicka hit en målare för att måla hela lägenheten, men det var det såklart inte.

Han sa att jag kunde fixa det själv om jag ville, genom att dra ut plugg, spackla och sen bara dutta på lite färg där jag spacklat. Och det ville jag gärna. Så idag var jag ner och hämtade spackel och färg.

Jag har dragit en jävla massa plugg och spacklat massor. Jag kanske borde omskola mig till målare istället. Eller ja, det vet jag ju inte förns jag har målat imorgon, men spacklare kanske man skulle bli.

Det kommer vara riktigt skönt när det blir klart, även om det kanske inte kommer se helt 100 ut. Men vafan, bättre det än massa jävla hål i väggarna.

C:

Vissa saker får mig att må så vansinnigt bra. Just nu kan jag inte sluta le.

Brunett?!

Jag har lovat David att han (!!!) ska få färga mitt hår brunt. Vad tror ni om det?! :D
Skulle jag passa i det eller ska jag behålla mitt blonda hår?
Det är alltid roligt med lite förändring, men jag vet inte om jag vågar :p


Studentlya på 36m^2

Nu sitter jag här i soffan i min nya lägenhet. En liten en på 36m^2, men den är rätt trevlig. Förutom alla jävla hål i väggen, men det hade jag tänkt ordna.

I fredags tömde vi lägenheten i Gävle. Hela mitt liv i en släpvagn. Tack så jättemycket för hjälpen mamma, Tommy, Marcus och Linnea. Ni är guld värd!
Åkte hem till mamma där vi hade en familjekväll med pizza och spel. Riktigt roligt var det. Ett perfekt avslut.

Tidigt igår morse drog jag, mamma och Tommy iväg. Vi var framme strax före 1400. Jag hämtade nycklarna och vi gick upp och kollade hur det såg ut. Den var mindre än jag trodde och var helt säker på att jag inte skulle få plats med mina möbler. Men det gick hur bra som helst det. Fast har typ 2/3 av alla mina saker nere i förrådet, då det knappt finns några skåp. Men jävlar vad jobbigt det var att bära. Jag var helt slut när vi var färdig.
Runt 1800 kom David förbi för att hjälpa till.
Massa tack till er för all hjälp. Tack vare er så behövde jag inte göra nästan någonting idag.

Bjuder på lite bilder på hur det ser ut.

Badrum


Soffhörnan


Kökshörnan


Och såklart sovhörnan.

David sov hos mig också. Riktigt skönt med sällskap första natten. Han har även lagat middag till mig idag. Det känns jävligt bra att han bara är några mil bort. Eftersom jag inte känner någon annan här nere just nu, så är det skönt att jag iallafall känner honom.

Ska lägga mig om inte allt för länge. Ska sova själv i natt. Hade gärna haft lite sällskap i natt också, men han jobbar imorgon..

Farväl mina älskade vänner..

.. vi ses snart igen hoppsa jag.

Det har varit en sjukt jobbig jävla dag.

Jag, Emilia, Johanna och Sandra träffades nere på stan och satte oss på Mingel och Bar för att fika och umgås. Vi satt där några timmar, sedan drog vi vidare till Old Saints så att jag skulle få mig en blå! OFC!

Hela dagen har jag vetat vilken jobbig kväll det kommer bli, men jag har ändå sett fram emot den. För jag älskar mina vänner så fruktansvärt mycket och jag kommer sakna dom ännu mer!

Ikväll har ändå varit en bra kväll. Jag har skrattat och gråtit.
Det värsta jag vet är att säga hejdå till någon man älskar, speciellt när man inte vet när man får träffas igen. Men jag hoppas verkligen att det blir snart!

Hur långt bort jag än kommer vara, så finns jag alltid där för er. ALLTID! Dag som natt.
Glöm inte att jag älskar er!


Äckliga CSN!

Igår när jag kom hem var jag helt slut i kroppen. Men jag ignorerade det och packade och städade för fullt. När klockan är ungefär 0030 går jag och lägger mig så jag skulle orka upp i bra tid idag för att göra klart det sista. För imorgon tömmer vi lägenheten och då ska jag ha gjort det mesta.

Jag ligger och läser, men blir inte trött. Jag vrider och vänder på mig men lyckas inte somna. Sist jag kollade på klockan var den 0445 ungefär Jag var tillochmed upp en sväng runt 0330 och packade lite till, med förhoppningar om att jag skulle bli trött. Till slut somnar jag iallafall och är glad att jag kommer få några timmars sömn. Men 07.26 imorse fick jag sms om att jag fått ett beslut från CSN på min ansökan om studiemedel.

Jag tänkte försöka somna om, men eftersom jag var orolig att jag inte skulle få mitt studiemedel så var jag tvungen att gå upp. Jag loggar in på CSNs hemsida och läser beslutet.
Då skriver dom asen att jag fått för lite poäng sist jag studerade. Jag har 23.7 poäng, men behöver 15.3 poäng till! Förtsår ni hur sjukt det är?!

Jag kommer alltså kanske inte få något studiemedel alls!
Jag grät som ett barn och skickade ett sms till mamma. Jag är verkligen helt förstörd. HUR I HELVETE SKA JAG ÖVERLEVA UTAN PENGAR?!
Men, det stod att om jag hade särskilda skäl som påverkat mina studier, så kunde jag skriva till dom så skulle dom göra ytterligare en bedömning. Helst skulle jag ha intyg på detta också.
Och tro mig, jag har några skäl till varför det gick som det gick, men vad det är tänker jag inte dra upp här.
Men jag skrev ihop ett svar och skickade iväg och håller alla tummar jag har för att det ska gå vägen. Jag hoppas inte allt för mycket, men lite.

Jag vet fan inte vad jag ska göra om jag inte får några pengar från CSN. Visst, jag har lite sparat, men jag kanske klarar mig en termin på dessa pengar. Det är inte direkt så att jag kan låna pengar av mamma och pappa heller, för dom är inte världens rikaste.

Förhoppningsvis så löser det sig. Om inte, så får jag ta det då.
Nu ska jag fokusera på att packa och städa, för ikväll ska jag träffa mina vänner och säga hejdå till dom.

Två dagar med lite kaos!

I tisdags var jag som sagt till Tierp för att träffa Jenny. Det blev inte som vi hade tänkt oss. Det började när jag stod på stationen. Då ringer Jenny och berättar att hennes tåg är inställt och att nästa går om en timme, vilket betyder att vi bara skulle hinna ses en timme. Men det är bättre än inget. Så jag åkte till Tierp, satt där ungefär en timme och väntade på henne. Det första jag gjorde när jag kom fram var att kolla så att mitt tåg hem inte var inställt och det var det inte.
När Jenny kommer säger hon "Du har väl sett att ditt tåg hem är inställt?"
Då hade idioterna alltså ställt in mitt tåg. Det hade jag verkligen inte tid med eftersom jag skulle visa min lägenhet 15.45 och sedan klippa mig 30 minuter senare. Så jag ringer mamma och frågar om hon kan hämta mig eftersom det verkligen var kris, och självklart gjorde hon det. Mamma kom till undsättning ännu en gång.

Jag smsade tjejen som skulle kolla på lägenheten och förklarade hur läget var och frågade om hon kunde komma 1700 istället och det kunde hon. Så det var riktigt bra.

När jag väntade på mamma så gick jag och Jenny till affären och köpte kakor och satte oss sedan vid stationen och picknickade. Jag fick även en present av henne. Och gissa om jag grät!

Hon hade även skrivit lite på baksidan av sakerna. Jag älskar verkligen den människan och jag kommer sakna henne som en tok! <3

Mamma ringde och hon var där och väntade på mig. Så vi gick till bilen och jag och Jenny sa hejdå. Självklart grät jag lite till.

Kom till Skutskär, hoppade på bussen in till stan och gick direkt till frisören. Jag kände att jag ville göra något annorlunda, så jag skaffade mig en lugg. Senast jag hade lugg var när jag var liten någon gång. Har fan haft ungefär samma frisyr så länge jag minns.

Det känns jävligt ovant, men jag tror jag gillar min lugg.

Igår var jag till IKEA med Johanna, Micke och Christoffer. Alla vi 4 ska flytta så vi passade på att köpa lite grejer som vi behövde. När vi åker därifrån så hör vi att det låter konstigt från bilen, det låter som att det är något som skrapar i. Så vi svänger av och går ut för att kolla vad som är fel, men hittar inget.

Vi fortsätter att åka men det låter fortfarande. Eftersom vi skulle ut på motorvägen så var vi lite osäkra på hur vi skulle göra, så vi stannar bilen igen och kliver ur. Den här gången ser vi att det är någon kåpa (någon sa att det var en kåpa som skyddar motorn och sånt, jag vet inte alls :p) som hänger ner i fram på bilen. Den sitter bara fast på ena sidan. Vi hittar lite snören i bilen som vi knyter fast den med, ordentligt! Om vi skulle ta det lugnt skulle vi förmodligen klara oss till Gävle. Men icke! Precis när vi är på påfarten till motorvägen hör vi hur det börjar låta igen, så vi stannar, slår på varningsblinkersen på bilen och kliver ur. Och självklart så hänger den här igen!
Jag och Johanna hade en bil och Micke och Christoffer har en annan bil, men som tur var så åkte vi först så dom andra stannade för att kolla vad som var fel. Vi får inte fast kåpan hur vi än gör, så Micke sliter loss den. Och då var det problemet ur världen.

 

Väl framme i Gävle är vi 20 minuter försenade till vår bordsreservation på Mezopotamya. Men jag hade ringt och berättat att vi skulle bli lite sena och det var okej. Vi käkar våran mat och pratar bra länge. Och självklart var det Johanna som betalade eftersom det var hennes födelsedagspresent till mig, så tack för det! :D <3

 

Efter att vi käkat åker vi till Buddys där en av Johannas nära vänner jobbar. Vi satt där i 3½ timme och bara hade det allmänt trevligt.


Även fast det har varit två dagar som inte blev som det skulle, så är det två bra dagar! Det är inget man glömmer. Jag kommer verkligen sakna folket på det här stället.


Stress!!!

Igår kom mamma hit för att hjälpa mig med lite städning. Hon tvättade fönster och så. Sen bar vi massa kartonger och kassar av förbannelse ner till bilen. En del av mina grejer ska ju få bo där. Och det tackar jag för.
Och tack världens bästa mamma för hjälpen <3

Jag tvättade massor! 7 maskiner. Täcken, överkast, kläder, sängkläder, gardiner, mattor, handdukar.. Ja allt. Skönt att ha det gjort innan jag kommer ner till Skövde.

Thomas kom på besök och vi pratade om allt och inget. Vi drog även iväg och käkade. Man måste ju ha mat!

Nu har jag precis kommit hem från vårdcentralen. Har varit där och fått spruta nummer 2 mot hepatit A. Så nu är jag säker från det också.

Ska strax iväg till tåget för att åka till Tierp och picknicka med min Jenny! :D Kan bara vara där i ungefär 2 timmar, för sen måste jag hem då det kommer en tjej och ska kolla på min lägenhet 15.45.
Jag hoppas verkligen att det går fort, för 16.15 ska jag iväg och klippa mig. Min frisör hade precis fått en avbokning idag och det var den enda lediga tiden på hela veckan och jag ville verkligen att hon skulle klippa mig innan jag flyttar. Så jag är riktigt glad för det.

Och runt 1800 ska vi iväg på bilbingo. Måste passa på, för det är nog sista gången på väldigt länge som jag kommer iväg. Och det är kvalitetstid med min mamma <3

Jag är sjukt stressad just nu, för jag har så mycket att göra och så mycket som snurrar i huvudet. Det känns som att jag måste vara vaken konstant tills jag ska flytta om jag ska hinna med allt jag måste och vill göra. Men det löser sig. Jag är ju som sagt expert på att göra saker i sista sekund.

RSS 2.0